Известие

Collapse
No announcement yet.

"пук-пук-пук" вместо звук ?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "пук-пук-пук" вместо звук ?!

Изчезва пустия звук от аудио системата. Пълна тишина. А в тишината едвам доловимо "пук-пук-пук..." през секунда-две. От време на време се чува пращене (static), а понякога на неравности (напр. павета) звукът възкръсва. Няма значение какъв е източника - CD, тунер - все тая. Само звука от парктроника не секва нивгаж.

Според мен проблема е механичен и някакъв конектор се е олабил та не прави читав контакт. Някой да е имал същия проблем и да ме насочи къде да гледаме, че тва са метри и метри жица....?
    '07 Alfa 159 SW 2.4 JTDm Q4 210hp

Ex: '78 Chevy Malibu V8, '98 Dodge Stratus, '97 Volvo 850 T5

Първоначално публикувано от dedepene Покажи съобщение
    Изчезва пустия звук от аудио системата. Пълна тишина. А в тишината едвам доловимо "пук-пук-пук..." през секунда-две. От време на време се чува пращене (static), а понякога на неравности (напр. павета) звукът възкръсва. Няма значение какъв е източника - CD, тунер - все тая. Само звука от парктроника не секва нивгаж.

Според мен проблема е механичен и някакъв конектор се е олабил та не прави читав контакт. Някой да е имал същия проблем и да ме насочи къде да гледаме, че тва са метри и метри жица....?
    Откачила се е някоя от пищялките на задните кори и опира на метал във вратата,ЦД-то има защита и затова спира.Аз имах същия проблем след като си взех колата от бояджии и беше това.Важно е да локализираш от къде идва пукането,за да не разглобяваш всички кори Самите пищялки са с едни много тъпи щипки и се откачат лесно,особено ако някой преди това ги е свалял за нещо
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мерси за подсказката! Понеже съм с две леви ръце и по принцип не смея сам да пипам, да попитам - защо трябва да свалям корите, ако проблема е пищялката, която казваш се вади лесно. Не е ли достатъчно да извадя двете задни пищялки и да им огледам конекторите.

А ти като каза...се сетих, че в багажника ми се подмята една пищялка....вероятно като ги отворя ще се окаже, че едната е празна и тази от багажника трябва да отиде именно там

Comment

Мерси за подсказката! Понеже съм с две леви ръце и по принцип не смея сам да пипам, да попитам - защо трябва да свалям корите, ако проблема е пищялката, която казваш се вади лесно. Не е ли достатъчно да извадя двете задни пищялки и да им огледам конекторите.

А ти като каза...се сетих, че в багажника ми се подмята една пищялка....вероятно като ги отворя ще се окаже, че едната е празна и тази от багажника трябва да отиде именно там
        Защото пищялката се откача от щипката която я държи за кората,мисля че без да сваляш кората не можеш да я извадиш

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Може да се свали пищялката без кората да се сваля но кабелчето е много късо.
          CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
          Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
            Може да се свали пищялката без кората да се сваля но кабелчето е много късо.
            На мене зора ми е да махна само капачката с решетката, защото пищялка витре няма. Това е проблема - жичките се веят вътре и се допират явно в метал. Та викаш просто с отверка да повдигна капачката на пищялката, а?

Comment

Не се маха само металната решетка.Цялата пластмаса заедно с решетката.Тя е на три пластини които се щракват при монтажа а, при демонтиране трябва равномерно напъване и с тънка отверка и да се внимава за пластмасата на вратат да не се подбие.Излиза като тапа
              Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

На мене зора ми е да махна само капачката с решетката, защото пищялка витре няма. Това е проблема - жичките се веят вътре и се допират явно в метал. Та викаш просто с отверка да повдигна капачката на пищялката, а?
                Щом не виждаш пищялката,значи се е откачила и магнита и опира в корпуса на вратата,демек на маса.Така няма да стане,ще трябва да свалиш кората

Comment

Почти е невъзможно да падне пищялката от капачката много са здрави щифчетата, по скоро няма пищялка но въпреки това жиците са с букса и няма как да дадат накъсо.По скоро имаш избушена някоя колона от басовите но за тях да трябва да свалиш кората

Comment

Почти е невъзможно да падне пищялката от капачката много са здрави щифчетата, по скоро няма пищялка но въпреки това жиците са с букса и няма как да дадат накъсо.По скоро имаш избушена някоя колона от басовите но за тях да трябва да свалиш кората
                    E ама си голям философ,все едно твойта кола за 6 месеца си я разглабял 12 пъти,казвам ти че ако преди това е разглобявал някой може да падне.Няма 159 без пищялки на задните врати

Comment

Не 12 а 13 пъти за 2 месеца съм е разглобявал не казвам че няма пищялка просто човека каза че му е в багажника а ако беше паднала във вратата освен пук пак щеше да му похлопва.Мисълта ми е че от самосебеси пищялката не може да падне.

Comment

Не 12 а 13 пъти за 2 месеца съм е разглобявал не казвам че няма пищялка просто човека каза че му е в багажника а ако беше паднала във вратата освен пук пак щеше да му похлопва.Мисълта ми е че от самосебеси пищялката не може да падне.
                        Да като залепне магнита за вратата няма как да хлопа,пищялката може да падне сама с предварителна пмощ,абе аз сигурно съм малоумен и съм се объркал защо при мен спираше ЦД-то и пукаше от задна дясна врата.С теб съм разбрал отдавна че е безмислено да се спори,човека като стигне до проблема да каже какво е било

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Да като залепне магнита за вратата няма как да хлопа,пищялката може да падне сама с предварителна пмощ,абе аз сигурно съм малоумен и съм се объркал защо при мен спираше ЦД-то и пукаше от задна дясна врата.С теб съм разбрал отдавна че е безмислено да се спори,човека като стигне до проблема да каже какво е било
                          Не знаех че спорим
                          Отварял съм кората и споделям как е захващането.

Comment

Точно както предположи Mury! Оказа се, че предния собственик е демонтирал усилвателя и съб-а на аудиото си преди да ми я продаде, обaче оставил вътре едни филтри (2 way crossover) чиито кабели се мандахерцаха свободно вътре зад кората. Case closed.

Ето го виновника:

Last edited by dedepene; d.m.y г., 23:39.

Comment

Working...
                            X